Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Έπεσε η αυλαία του 7ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Κλένιας

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό 7ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Κλένιας από 14-07-2022  μέχρι 19 -07- 2022, λαμβανομένων υπ’ όψη και των ιδιαιτέρων λόγω covid συνθηκών. 
 Όπως είχαμε ανακοινώσει περιέλαβε τρεις παραστάσεις της αστυνομικής κωμωδίας του Άλεκ Κόπελ «Το περίπτερο» από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλένιας σε σκηνοθεσία Κορνηλίας Κουντούρη.  Μια παράσταση του θεατρικού έργου «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ από το «Κορινθιακό θέατρο Βασίλης Ρώτας». Μια παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Αγίου Βασιλείου της κωμωδίας του συγχωριανού μας Ντίνου Κορδώση «Παρενέργειες» σε σκηνοθεσία Δήμητρας Κλάρου Δελή. Τέλος  οι χορευτικές ομάδες, Κλένιας, Αθικίων, Στεφανίου και Πλατανιά  Ιωαννίνων υπό την εποπτεία Παναγιώτη Σκούπα και Αγγελικής  Σκούρτη παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.  
   Ο καιρός ήταν αρωγός, με δροσούλα, χωρίς καιρικά φαινόμενα και ο κόσμος ανταποκρίθηκε αρκετά  ικανοποιητικά. 
   Ακόμη πρέπει να αναφέρουμε  στις 23 -07-1922 στην Οξυά Καρδίτσας στα 1100 μέτρα υψόμετρο παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου των απανταχού Οξυωτών νομού Καρδίτσας «ο Άγιος Δημήτριος» το επετειακό δραματικό έργο του συγχωριανού μας Ντίνου Κορδώση  «Σίνα». Θυμίζουμε ότι το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε  τον Ιανουάριο του 2020 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλένιας. Η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ την επομένη το έργο  παρουσιάστηκε στο κεφαλοχώρι Ανθηρό, του Δήμου Αργιθέας, όπου έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής.

   Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές των εκδηλώσεων.  Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε «και του χρόνου» κάτω από ευνοϊκότερες  συνθήκες.

Μερικά στιγμιότυπα από τις παραστάσεις…











Σίνα : μικρό απόσπασμα από την παράσταση στο Ανθηρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eιδήσεις

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Ειδήσεις περιφέρειας...