Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η πρώτη εκδήλωση στο περιφρονημένο θέατρο της Κλένιας.


     Το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018,  στο όμορφο θεατράκι με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, της Πλάκας του χωριού, υπό την σκέπη του αιωνόβιου πλάτανου, ο Σύλλογος των απανταχού Οξυωτών νομού Καρδίτσας «Ο Άγιος Δημήτριος»,  παρουσίασε το νέο θεατρικό έργο του συγχωριανού  μας Ντίνου Κορδώση, «ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΝΟΣ».  
     Η εκδήλωση έγινε αφορμή για να εκτιμηθούν από το σύνολο των θεατών οι δυνατότητες και οι φυσικές ομορφιές του υπέροχου αυτού χώρου, ο οποίος για κάποια χρόνια από την διαμόρφωσή του παρέμεινε αγνοημένος. Έγινε επίσης φανερό ότι ένα χωριό με πολλαπλές πολιτιστικές δράσεις όπως η Κλένια, (μεταξύ των άλλων, παιδική θεατρική ομάδα και θεατρική ομάδα ενηλίκων,  καθώς και χορευτικές ομάδες), θα μπορούσε ν’ αποκτήσει εδώ ένα μόνιμο, λειτουργικό χώρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατασκευαστούν κάποιες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις και θα διευρυνθούν και διευθετηθούν  κάποιοι από τους δρόμους της περιοχής για την ασφαλή στάθμευση των οχημάτων των θεατών.
    Τη θεατρική παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορινθίων και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος της Κλένιας, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος της Οξυάς Καρδίτσας, αρκετοί κάτοικοι των γύρω χωριών, και βέβαια οι Κλενιάτες. Συγκινητική ήταν η προσέλευση υπερηλίκων που αψήφησαν χρόνια και ανηφοριά και ήσαν παρόντες αρκετά πριν την έναρξη της παράστασης.
   Το έργο διάρκειας δυο περίπου ωρών, ήταν μια σάτιρα γύρω από την δυσκολία που έχουν τα άτομα μεγάλης ηλικίας να προσαρμοστούν στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Κυρίως να  παρακολουθήσουν  τις γρήγορες μεταβολές στην τεχνολογία  και  ν’ αποδεχτούν  τις αλλαγές στην κλιμάκωση των αξιών. Το κοινό που συμμετείχε έκδηλα συναισθηματικά, καταχειροκρότησε τους ερμηνευτές και λοιπούς συντελεστές της παράστασης στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη παρουσίαση του έργου.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια βεβαίως  και στον συγγραφέα, που για τρίτη συνεχή χρονιά γράφει, σκηνοθετεί και ανεβάζει καινούργιο έργο.
  Η Αρχή λοιπόν έγινε κι έδειξε, ότι η λύση «Θέατρο Πλάκας» είναι μια όμορφη και πρακτική λύση για τις απαιτήσεις των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κλένιας. Απομένει οι φορείς του χωριού να ενώσουν τη φωνή τους και να υποβάλουν το αίτημά τους για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στο Δήμο, που απ’ ότι φαίνεται δεν θα έχει αντίρρηση.
.........

  
  
  
   
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eιδήσεις

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Ειδήσεις περιφέρειας...