Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Λαογραφική Έκθεση Γυμνασίου Χιλιομοδίου

 Στην γιορτή, για το τέλος της σχολικής χρονιάς του Γυμνασίου Xιλιομοδίου, μία έκπληξη περίμενε τους προσκεκλημένους
    Μέσα στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων του Γυμνασίου  οι μαθητές και μαθήτριες, εκτός των άλλων, ετοίμασαν και οργάνωσαν μία Λαογραφική Έκθεση και μία Έκθεση έργων Τεχνολογίας. Τα παιδιά  με την καθοδήγηση των καθηγητών συγκέντρωσαν με κόπο τα  εκθέματα  και δούλεψαν με μεράκι και φαντασία για να παρουσιαστούν όλα, σε ενότητες με γούστο και καλαισθησία.
   Πολλά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια κ. Κωνσταντίνα Δράκου, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και σε όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της εξαιρετικής αυτής  έκθεσης αλλά ιδιαίτερα συγχαρητήρια στα παιδιά. Ακόμη συγχαρητήρια στην Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου κ. Γεωργία Ρουμελιώτη που επιμελήθηκε την δημιουργία και  έκθεση έργων τεχνολογίας με τα ιδιαίτερα, έξυπνα και όμορφα έργα.
    Μέσα από αυτή την έκθεση βλέπουμε ότι υπάρχουν στην περιοχή μας πάρα πολλά όμορφα λαογραφικά στοιχεία, που δάνεισαν οι κάτοικοι και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει ένας πλούτος ακόμα, που παραμένει στην αφάνεια. Αυτό μας δείχνει ότι είναι εφικτό και πρέπει να προσπαθήσουμε να φτιαχτεί ένα Λαογραφικό Μουσείο σε μόνιμη βάση και πιθανόν σε συνδυασμό με τις αρχαιότητες της Τενέας.
   Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε όλοι μας να παραμείνει ζωντανή η μνήμη, μέσα από τα εργαλεία και τα αντικείμενα, για τη ζωή των προγόνων μας, που έζησαν δύσκολη ζωή σε δύσκολες εποχές. Ο Δήμος, οι τοπικοί φορείς και κάθε ένας που έχει  την δυνατότητα πρέπει να κινητοποιηθούν.
    Το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου πρωτοπορεί και μας δείχνει τον δρόμο.

   Η Έκθεση είναι  επισκέψιμη τις πρωινές ώρες καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eιδήσεις

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Ειδήσεις περιφέρειας...