Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Το ηρώο



Το ηρώο στον Άγιο Γεώργιο
 Το νέο ηρώο

 
   Όταν λειτούργησε o ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό, δίπλα στον προαύλιο χώρο του, κατασκευάστηκε ένα νέο μνημείο-ηρώο, αφιερωμένο στους πεσόντες πολέμου για την πατρίδα. Το παλιό ηρώο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, αφού περιορίστηκε ο χώρος του από την πλακόστρωση του περιβάλλοντος χώρου, τείνει σιγά σιγά να λησμονηθεί.
  Ο πρόεδρος κος Τάκης Μπακλώρης, μέσα στις τόσες δραστηριότητες του και τα έργα που κάνει στο χωριό,φρόντισε και το νέο μνημείο,που επί χρόνια παρέμενε στην κατάσταση που κατασκευάστηκε, χωρίς τα ονόματα των πεσόντων και με μια απλή τσιμεντόστρωση γύρω-γύρω. Έγιναν εργασίες  ανάπλασης  του περιβάλλοντος χώρου που περιελάμβανε, πλακόστρωση με χρωματιστά μάρμαρα και κυβόλιθους , δημιουργία παρτεριών, ενώ σε μία καινούργια μαρμάρινη πλάκα αναγράφηκαν τα ονόματα των πεσόντων, όπως αναφέρονται στο παλιό ηρώο του Αγίου Γεωργίου. Έτσι δημιουργήθηκε ένας χώρος ευπρέπειας και σεβασμού, που ελπίζουμε να διατηρηθεί σε άψογη ως έχει κατάσταση.  Απομένει η περιφερειακή φύτευση των παρτεριών που θα ολοκληρωθεί σύντομα για να γίνει ακόμα πιο όμορφος.
  Έτσι φέτος θα κληθούμε να τιμήσουμε τους ήρωες, με την κατάθεση των στεφάνων και την απαγγελία λόγων και ποιημάτων την 25η Μαρτίου, μπροστά σε ένα πλήρως ανανεωμένο μνημείο πεσόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eιδήσεις

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Ειδήσεις περιφέρειας...