Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025

Τυροπιτάκια-Μυζηθροπιτάκια

 Παραθέτουμε μια δοκιμασμένη συνταγή ενός παραδοσιακού ελληνικού σνακ, που θα απολαύσετε σε πολλές περιστάσεις.

Συνταγή-Εκτέλεση : Ι.Βασιλοπούλου

 Υλικά :

 Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, farin up

 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

 150 γραμμάρια βούτυρο

  60 γραμμάρια λάδι

  4 αυγά

  250 γραμμάρια  φέτα ή ανθότυρο

  250 μυζήθρα ανάλατη νωπή ή άλλα τυριά που μας αρέσουν

  λίγο πιπέρι

  μοσχοκάρυδο αν μας αρέσει

 

Eκτέλεση για το φύλλο:

 Λιώνουμε το βούτυρο σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το αλεύρι το γιαούρτι και ζυμώνουμε.

 

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Τρίβουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα αυγά, από τα οποία κρατάμε ένα κρόκο για επάλειψη, προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές μίγμα.

 Μοιράζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια διαμέτρου 3 εκατοστών περίπου.

Tα ανοίγουμε με ένα  μικρό πλάστη σε μικρά φύλλα.

Βάζουμε σε κάθε ένα φύλλο ένα πλούσιο γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση.

Τα διπλώνουμε και τα κλείνουμε γύρω-γύρω με ένα πιρουνάκι.

Tα τοποθετούμαι σε βουτυρωμένο ταψί.

Αραιώνουμε τον κρόκο με νερό και τα αλείφουμε.

--------------------------------------------------------------

 Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, αέρα 150 - 160 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eιδήσεις

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Ειδήσεις περιφέρειας...