Παραθέτουμε μια δοκιμασμένη συνταγή ενός παραδοσιακού ελληνικού σνακ, που θα απολαύσετε σε πολλές περιστάσεις.
Συνταγή-Εκτέλεση : Ι.Βασιλοπούλου
Υλικά :
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, farin
up
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια λάδι
4 αυγά
250 γραμμάρια φέτα ή ανθότυρο
250 μυζήθρα ανάλατη νωπή ή άλλα τυριά
που μας αρέσουν
λίγο πιπέρι
μοσχοκάρυδο αν μας αρέσει
Eκτέλεση
για το φύλλο:
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια λεκάνη, προσθέτουμε
το αλεύρι το γιαούρτι και ζυμώνουμε.
Εκτέλεση
για τη γέμιση:
Τρίβουμε
τα τυριά, προσθέτουμε τα αυγά, από τα οποία κρατάμε ένα κρόκο για επάλειψη, προσθέτουμε
το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές μίγμα.
Tα
ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη σε μικρά φύλλα.
Βάζουμε
σε κάθε ένα φύλλο ένα πλούσιο γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
Τα
διπλώνουμε και τα κλείνουμε γύρω-γύρω με ένα πιρουνάκι.
Tα
τοποθετούμαι σε βουτυρωμένο ταψί.
Αραιώνουμε
τον κρόκο με νερό και τα αλείφουμε.
--------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου