Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Οι ευκάλυπτοι στο Χιλιομόδι...Μέρος δεύτερο.

   Πριν οκτώ χρόνια είχαμε γράψει σχετικά για την κοπή των ευκαλύπτων κατά μήκος του παλιού σιδηροδρομικό σταθμό του Χιλιομοδίου. Η φύση όμως  είχε άλλη "γνώμη", γιατί έχει μια απίστευτη ικανότητα αυτοανανέωσης και ανάπτυξης.
   Αν αφήσουμε τη φύση να ακολουθήσει τη φυσική της πορεία, θα να αναδυθεί από οποιαδήποτε καταστροφή ή παρέμβαση και θα αναζωογονηθεί. Η επαναφορά είναι μια μακροχρόνιος και σύνθετη διαδικασία. Ο χρόνος που απαιτείται για την ανάκαμψη είναι διαφορετικός για κάθε περίπτωση και δεν συμβαδίζει με τον χρόνο του ανθρώπου. Η φύση είναι πολύ ανθεκτική και μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες συνθήκες.

   Οι ευκάλυπτοι είναι ευρέως γνωστοί για την ικανότητά τους να αναδυθούν από κοπές και να αναπτύσσονται ξανά δυνατά. Αυτή η ιδιότητα τους τους καθιστά αρκετά ανθεκτικούς σε διάφορες μεθόδους ελέγχου και κοπής.Ακόμα και αφού κοπούν οι ευκάλυπτοι, οι ρίζες τους μπορεί να παραμείνουν  ζωντανές και να επιτρέψουν την ανάδυση νέων βλαστών. Αυτό οδηγεί στην επανεμφάνισή τους ακόμα και μετά από έναν αρκετά σκληρό κόψιμο. Αυτό το βλέπουμε και στις παρακάτω φωτογραφίες συγκρίνοντας το πριν και το μετά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eιδήσεις

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr


Ειδήσεις περιφέρειας...